Meet the team

Alessandro
Oprichter TriRun | Zenith Sportcoaching

Van jongs af aan ben ik gebeten door de sportmicrobe. Op 7 jarige leeftijd begon ik met voetballen en doorliep ik de jeugdcategorieën bij KVV Koksijde.

Op 14-jarige leeftijd kwam de wielermicrobe, mede dankzij de Driedaagse De Panne die jaarlijks voor mijn deur passeerde. Na maandenlang van aandringen slaagde ik er uiteindelijk in mijn ouders te overtuigen om zelf te gaan koersen. De eerste jaren verliepen echter moeizaam. Weinig tot geen begeleiding, moeilijk in peloton kunnen rijden, regelmatig na enkele ronden moeten lossen door de stevige tempoveranderingen. Kortom ik worstelde af en toe wel met de vraag of wielrennen iets voor mij was. Ik bleef echter volhouden, begon de sport steeds beter te beheersen en slaagde erin enkele successen te boeken bij de verschillende nevenbonden.

Jammer genoeg zorgden enkele valpartijen ervoor dat ik me nooit meer volledig veilig voelde in peloton. Daarnaast begon ik ook een steeds grotere interesse te krijgen in de trainingsleer en fysiologie die gekoppeld ging aan het correct trainen voor duursporters.

In diezelfde periode begon ik ook steeds meer interesse te krijgen in de triatlonsport en het hardlopen. Ik werd ongelofelijk gefascineerd door langeafstandsatleten die hun wedstrijden afleggen in tijden die in mijn ogen tot op vandaag de dag nog steeds bovenmenselijk genoemd kunnen worden.

Ondertussen ben ik zelf reeds enkele jaren actief als triatleet. In 2017 liep ik mijn eerste marathon. Daarnaast nam ik ook deel aan enkele 70.3 triatlons zoals Challenge Geraardsbergen, Challenge Almere en IronMan 70.3 Lanzarote.

Sport is mijn passie en dat vertaalde zich gaandeweg ook in mijn studiekeuzes. Ondertussen ben ik laatstejaarsstudent Bachelor Sport en bewegen. Bovendien wijdt ik ook mijn volledige Bachelor proef aan onderzoek naar de best mogelijke begeleidingsmethoden voor triatleten.

Daarnaast ben ik actief als jeugdtrainer bij KRC De Panne en bestuurslid van de vzw K-Fit.

Vanuit mijn eigen sport en studies is de interesse om sporters van ongeacht welk niveau te begeleiden, het lichaam te leren kennen, doelen na te streven, motiveren,… steeds verder toegenomen. Naast mijn studies aan de hogeschool volgde en volg ik nog steeds sportgerichte opleidingen wielrennen, triatlon en voetbal aan de VTS.

Een droom om sporters te begeleiden kreeg steeds meer vorm, en Zenith Sportcoaching werd geboren. Als trainer/coach wil ik dan ook met plezier een meerwaarde zijn voor iedereen die zich aangesproken voelt.

Muur Geraardsbergen Alessandro
Zenith Sportcoaching North C Trail

Klaar om met ons team te trainen?

Maak vrijblijvend een kennismakingsgesprek

Close Menu
×
×

Cart